Sök

Köpare är 35-55 år och vill pendla mellan två hem

Två permanenta bostäder istället för semesterboende. Gärna vid medelhavet.

Det beror förstås på digitaliseringen. Samma beteende har tyskar, fransmän och holländare som gärna bilar ner till områden nära Barcelona. Investerar man i rätt boende saknas inte efterfrågan när man säljer.

Tarragona stad

Den nordiska designen är särskilt eftertraktad av utlandsboende i Spanien. Och i kustnära områden utanför Barcelona är 22% av alla boende expats.

Det går alltid att få en möblerad bostad uthyrd snabbt och dyrt med nordiskt inslag i designen eftersom de flesta bostäder som hyrs ut av katalaner har en tung inredning som är svår att vänja sig vid. En bostad att hyra i attraktivt område kostar cirka 13-30 € /kvm och månad. Och med det menas byggyta, inte boyta.

Norr om Tarragona, Kataloniens största vinterräng, DO-område, ligger vingårdarna tätt vid kullarna. De vilt vackra DO-områdena Terra Alta och Priorat uppe på höjderna är nära. Men de gamla rustika röda vinerna har fått ge plats åt ny teknik och området nära Tarragona bokstavligen spottar ut vita lätta viner. Tarragona är 45 minuter från Sitges med bil och det finns (Renfe) tåg som tar dig hela vägen in till Passeig de Gracia på 1h 20min. Tarragona är känd för sin arkitektur och att Gaudi pappaär fö

Senaste inlägg

Visa alla